{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Dodik je personifikacija prošlosti, s njim se više neću baviti

F
FENA
26.11.2016. u 17:38
9
48
Čavić: Dodik je personifikacija prošlosti, s njim se više neću baviti
9
Čavić: Dodik je personifikacija prošlosti, s njim se više neću baviti
Foto: Klix.ba
Milorad Dodik je politička prošlost kojoj ne treba davati pažnju tvrdi predsjednik NDP-a Dragan Čavić uz stav da se Dodikom neće baviti.
Kazao je da Savez za promjene ne smije dozvoliti da ih Dodik okuplja i da NDP želi autentičnost, samostalnost i partnerske odnose s onim strankama s kojima ima identične ciljeve.

Budućnost Saveza za promjene zavisi od njegovih članica te hitno i precizno treba da definišu svoje opoziciono djelovanje u RS.

"Članice Saveza ne smiju sebi dozvoliti da ih predsjednik SNSD-a Milorad Dodik okuplja na način da one izlaze i reaguju na sve što on kaže. Savez mora autentično da gradi i stvara svoj odnos prema svim politikama", rekao je predsjednik NDP-a novinarima u Bijeljini ističući da nema nikakve potrebe da se "pecaju na udice“ Milorada Dodika te da će se posvetiti isključivo svojim politikama za budući period.

Ta politika, naveo je, mora da bude alternativa i da pobijedi na izborima 2018. godine.

"Savez za promjene odnos prema svim politikama treba da manifestuje autentično, ne da slijepo pratimo onoga ko afirmiše politike konflikta, to nije za nas prihvatljivo. Želimo da afirmišemo politike budućnosti, a Dodik je personifikacija prošlosti, jer se tako ponaša i ja se više s njim neću baviti, on sa mnom neka se bavi i neka mu je Bog na pomoći" kazao je. Dodao je i da nijedna članica Saveza za promjene ne namjerava da promijeni svoju opozicionu ulogu i da ne želi da postane dio većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: