{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavara: Ured predsjednika FBiH tražio zgradu za koju ne treba plaćati zakup

F
FENA
22.5.2015. u 16:50
38
50
Čavara: Ured predsjednika FBiH tražio zgradu za koju ne treba plaćati zakup
38
Čavara: Ured predsjednika FBiH tražio zgradu za koju ne treba plaćati zakup
Marinko Čavara (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara obrazložio je razloge mogućeg preseljenja Ureda predsjednika FBiH u bivšu zgradu Američke ambasade u BiH, navodeći kako institucije Federacije ne trebaju plaćati zakup za korištenje prostorija već da trebaju koristiti one koje su u vlasništvu Federacije ili državnih institucija.
"Apsurdno je da većina institucija FBiH, počevši od Vlade FBiH, plaća zakupninu ili određenim političkim strankama ili privatnicima, čime gubimo ogromne količine novca. Prošli, platformaški, sastav Vlade FBiH sklopio je ugovor sa Privrednom bankom Sarajevo za prostorije u kojima bi bili smješteni Uredi predsjednika i dopredsjednika FBiH i pravobraniteljstva FBiH za 2 miliona i 600.000 KM. Smatram da FBiH nema tih novaca, i iz tog razloga sam tražio od Vlade FBiH da nađu prostor u koji može biti smješten Ured predsjednika FBiH bez plaćanja zakupnine. Za mnogo manje količine novca, bivšu zgradu Američkog veleposlanstva možemo prilagoditi svrsi smještaja Ureda, zgradu koja godinama stoji prazna i neiskorištena", istaknuo je Čavara.

Naveo je kako Federacija posjeduje zgrade te da tu treba tražiti rješenje, a ne "zadovoljavati interese privatnika ili pojedinih političkih stranaka i plaćati ogromne zakupnine".

"Ako plaćate zakup od 2.600.000 KM, odnosno 18 KM po kvadratu, umjesto da ulažete u vlastitu imovinu, to je apsurd", kazao je predsjednik Čavara, navodi se u saopćenju iz Ureda Predsjednika Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: