{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ćatić: Ne otvaraju stratišta jer čuvaju radna mjesta

11.2.2013. u 16:53
1
Ćatić: Ne otvaraju stratišta jer čuvaju radna mjesta
1
Iza majki Srebrenice je još jedan 11. u mjesecu, dan kada podsjećaju domaću i svjetsku javnost na genocid u nekadašnjoj zaštićenoj zoni UN-a koji su počinili vojska i policija tadašnje Republike Srpske. Danas su opet s transparentima u rukama prošetale ulicama Tuzle, a na Trgu žrtava genocida su proučile Fatihu za svoje najmilije.
Majke Srebrenice upozoravaju na nedopustvio spor postupak ekshumacija i identifikacija. Predsjednica Udruženja Žene Srebrenice Hajra Ćatić, koja traga za posmrtnim ostacima svog sina Nine, podsjeća kako u protekle dvije godine nije otvoreno nijedno novo registrovano stratište.

“Ovakva situacija pogoduje onima koji čuvaju svoja radna mjesta i plaće. Njima nije u interesu da se postupak ekshumacije i identifikacije okonča. Ne vjerujemo da će se i ove godine išta uraditi po tom pitanju”, izjavila je Hajra Ćatić.

Majke Srebrenice su nakon pročene Fatihe otišle svojim kućama. Priželjkuju da se usvoji Zakon o negiranju genocida. Narednog 11. u mjesecu ponovo će biti na istom mjestu sa istom boli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: