Dom naroda FBiH
197

Ćatić: Klub Bošnjaka je danas spriječio Čovića i Dodika da izvedu svoj pakleni plan

Piše: A. D.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Osman Ćatić (SDA) izjavio je za Klix.ba da je ovaj klub danas osujetio rušenje Prijedloga zakona o izbornim jedinicama.

"Dodik i Čović su strateški partneri u razgradnji države. Jedan drugog iskorištavaju da postignu svoje ciljeve. Mi smo danas prepoznali i spriječili HDZ i SNSD da izvedu svoj pakleni plan rušenja zakona, koji su dogovorili Čović i Dodik", rekao je Ćatić

On je mišljenja da je im je zahtjevom za smjenu Puzigaće zadat kontraudarac, a zakon je ostao u životu.

"Delegati iz SDA će jednoglasno podržati podneseni zahtjev za smjenu Puzigaće i glasati za njegovu smjenu i imenovanje novog dopredsjedavajućeg iz reda srpskog naroda na redovnoj sjednici Doma naroda 26. jula", poručio je Ćatić.

Inače, vanredna sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta na kojoj je bilo planirano glasanje o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicima danas nije ni održana, budući da je zamjenik predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Drago Puzigaća (SNSD) pristao da zajedno s predsjedavajućom Lidijom Bradarom (HDZ BiH) proglasi Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata FBiH destruktivnim po vitalni interes konstitutivnih naroda.