BiH
0

Casey: Uskoro očekujemo novo Vijeće ministara BiH

FENA
Nigel Casey, ambasador Velike Britanije u BiH
Nigel Casey, ambasador Velike Britanije u BiH
Čini se da su prepreke koje su postojale za formiranje novog Vijeća ministara BiH otklonjene, zato očekujemo da će sastanak zakazan za četvrtak brzim dogovorom dovesti do toga, kazao je danas u Sarajevu novinarima ambasador Velike Britanije u BiH Nigel Casey.

"Naš stav je poznat, a to je da smo veoma nestrpljivi da vidimo novoformirano Vijeće ministara BiH što je prije moguće, da bi se aktivno počelo raditi na koracima koji su potrebni da bi se BiH kretala prema Evropskoj uniji“, dodao je.

Šefica Ureda Vijeća Evrope u BiH Mary Ann Hennessey govoreći o ovom pitanju je kazala da očekuje od vlasti u BiH, neovisno od toga da li su u tehničkom mandatu ili novoformirana vlast, da rade na pitanjima koja su vezana za članstvo BiH u Vijeću Evrope.

Naime, predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić domaćin je sastanka koji je najavljen za četvrtak, 17. novembra, u Sarajevu, na kojem će lideri političkih partija još jednom razgovarati o formiranju novog Vijeća ministara BiH, gotovo 14 mjeseci nakon održanih općih izbora u BiH.