Žestoka rasprava
6

Čanak kritikovao Pink zbog Šešelja: Dovođenjem ratnog zločinca učestvujete u opravdavanju genocida

Er. M.
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pobunio se što je u emisiju "Hit tvit" na televiziji Pink zajedno s njim pozvan i ratni zločinac Vojislav Šešelj.

Čanak je negodovao zbog dovođenja u emisiju Šešelja, koji je prije nekoliko dana na promociji svoje knjige "U Srebrenici nije bilo genocida" u prostorijama općine Stari grad (Beograd) učestvovao u incidentu.

Incident je nastao kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo htjeli da podijele svoj "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini", a Šešelj zatražio od osiguranja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, koju je osiguranje također izbacilo iz zgrade općine.

"Dovođenjem ratnog zločinca u emisiju učestvujete u opravdavanju genocida. Došli smo do toga da se briše pod Natašom Kandić, slično se desilo advokatu Nikoli Baroviću, koji se poslije okliznuo na bananu. S ratnim zločincem nema razgovora, kada to shvatite, shvatit ćete koja je vaša uloga. Ne može biti bivši ratni zločinac, kao što nema bivšeg pedofila", rekao je Čanak.

On je dodao da Šešelj pravi promociju netolerancije i mrženje, prenosi Blic.rs.

"Stavljate u istu ravan žrtve i nasilnike", rekao je Čanak.

Raspravu u emisiji obilježio je i veliki broj međusobnih uvreda.