{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čampara: Suzdržati se od "teških riječi" i spustiti tenzije

28.4.2015. u 14:15
57
Čampara: Suzdržati se od "teških riječi" i spustiti tenzije
57
Čampara: Suzdržati se od "teških riječi" i spustiti tenzije
Aljoša Čampara (Foto: Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara osudio je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku te izrazio sućut porodici ubijenog policajca Dragana Đurića.
Kako nam je potvrdio, Ministarstvo unutrašnjih poslova FBiH i Federalna uprava policije u stalnom je kontaktu sa MUP-om Republike Srpske, resornim ministrom Draganom Lukačem kao i sa Ministarstvom sigurnosti BiH.

"Mi smo ponudili svu pomoć koju možemo institucionalno pružiti i izražavamo opredijeljenost za zajedničke aktivnosti policija u BiH u borbi protiv terorizma, svih oblika kršenja zakona i drugih krivičnih djela kako bismo osigurali što povoljniji sigurnosni ambijent u našoj zemlji i svim građanima pružili maksimalnu sigurnost", kazao je Čampara za Klix.ba.

On je naglasio da je potrebno da sve policijske i pravosudne institucije i organi na svim nivoima međusobno sarađuju i koordiniraju sve aktivnosti.

"Potrebno je provesti detaljnu istragu u smislu utvrđivanja svih činjenica i okolnosti kako bi se rasvijetlio ovaj zločin. Naravno, potrebno je vidjeti i saznati koji su motivi napada kao i eventualnu povezanost drugih osoba ili saučesnika u izvršenju ovoga krivičnog djela", dodao je on.

"Ovakvi napadi predstavljaju prijetnju po sigurnost i ustavni poredak te međunarodni kredibilitet BiH. Potrebno je poduzeti sve aktivnosti i mjere te najoštrije sankcionisti sve osobe koje na bilo koji način pripremaju ili zagovaraju izvršenje ovakvih krivičnih djela kao i one osobe koje su povezane na bilo koji način sa ovakvim krivičnim djelima. Moramo spustiti tenzije i sve raditi 'hladne glave'. Moramo se suzdržati od bilo kakvih teških riječi koje bi eventualno mogle dovesti do međuetničkih provokacija ili incidenata".

Kako je kazao, u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova podignut je nivo pripravnosti policijskih snaga.

"Pojačane su mjere osiguranja štićenih objekata i ličnosti kao i određene mjere u okviru rada našeg sektora u oblasti borbe protiv terorizma", kazao je ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: