BiH
445

Ćamil Duraković putuje u SAD na poziv bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona

Anadolija
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bill Clinton, bivši američki predsjednik, pozvao je Ćamila Durakovića, načelnika Srebrenice, da učestvuje na specijalnoj plenarnoj diskusiji na godišnjem sastanku Clinton Global Initiative.

Jedan od najvećih događaja u nevladinom sektoru u svijetu, održaće se od 19. do 21.9. u New Yorku. Na proteklim godišnjim sastancima učestvovali su brojni svjetski politički i poslovni lideri među kojima i američki predsjednik Barack Obama, zatim Bill Gates, Jack Ma, Hilary Clinton i mnogi drugi, piše Agencija Anadolija.

U izjavi za Fenu Duraković je kazao da će se veoma rado odazvati pozivu te da se raduje sastanku na kojem će govoriti o "Pomirenju i zajedničkom društvu".

"Zadovoljstvo mi je što me pozvao Bill Clinton. To je jedan veliki događaj, imat ću priliku da govorimo o Bosni i Hercegovini kao i Srebrenici mjestu gdje je počinjen genocid. Svakako ovaj sastanak mnogo znači za našu Srebrenicu", kazao je Duraković.

Jedan od najvećih događaja u nevladinom sektoru u svijetu, bit će održan od 19. do 21. septembra u New Yorku.

"Bila mi je čast da budem s Vama prošle godine u Srebrenici i bio sam duboko dirnut Vašim govorom....", piše između ostalog Bill Clinton u ličnom pismu kojim poziva načelnika Durakovića da učestvuje na samitu.

O važnost ove plenarne diskusije u kojoj će učestovati pored načelnika Durakovića i premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, govori i činjenica da će Bill Clinton moderirati ovu diskusiju koja je najavljena pod naslovom "Pomirenje i zajedničko društvo.