{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čak 300.000 prevarenih žiranata u BiH?

S
8.5.2010. u 09:13
0
10
Čak 300.000 prevarenih žiranata u BiH?
0
Čak 300.000 prevarenih žiranata u BiH?
U Republici Srpskoj (RS), prema procjeni, ima 150.000 prevarenih žiranata, a na nivou BiH dvostruko više.
Derventa je deseta opština u RS-u u kojoj je osnovano odjeljenje u okviru Udruženja za zaštitu žiranata u BiH, pišu "Večernje novosti".

Osnivačkom skupu prevarenih žiranata u Derventi prisustovalo je 30 prevarenih žiranata, koji su bili garanti za oko milion KM dužnicima koji ne vraćaju kredite.

"Nas je na ovaj potez natjerala nevolja u koju smo uvučeni kao i mnogi naši sugrađani. Prvo ćemo raditi na sakupljanju podataka, koliko nas tačno ima, a već po sadašnjim saznanjima spisak prevarenih žiranata je podugačak. Želja nam je da pomognemo mnogima u nevolji i da spriječimo da se u ove kriminalne radnje banaka i nekih uticajnih ljudi uvuku nove žrtve", rekao je Drago Nagradić, jedan od inicijatora osnivanja Odjeljenja prevarenih žiranata u Derventi.

Nagradić je ogorčen ponašanjem, ne samo banaka, nego i državnih institucija i zbog toga će se Udruženje zalagati za izmjenu zakonske regulative na nivou RS i BiH.

"Bezočno smo prevareni, ne samo od dužnika, odnosno od onih kojima smo željeli da pomognemo, nego i od banaka, mikrokreditnih organizacija i državnih institucija, kao što je Agencija za bankarstvo", kaže Nagradić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: