{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čak 300.000 prevarenih žiranata u BiH?

S
8.5.2010. u 09:13
0
10
Čak 300.000 prevarenih žiranata u BiH?
0
Čak 300.000 prevarenih žiranata u BiH?
U Republici Srpskoj (RS), prema procjeni, ima 150.000 prevarenih žiranata, a na nivou BiH dvostruko više.
Derventa je deseta opština u RS-u u kojoj je osnovano odjeljenje u okviru Udruženja za zaštitu žiranata u BiH, pišu "Večernje novosti".

Osnivačkom skupu prevarenih žiranata u Derventi prisustovalo je 30 prevarenih žiranata, koji su bili garanti za oko milion KM dužnicima koji ne vraćaju kredite.

"Nas je na ovaj potez natjerala nevolja u koju smo uvučeni kao i mnogi naši sugrađani. Prvo ćemo raditi na sakupljanju podataka, koliko nas tačno ima, a već po sadašnjim saznanjima spisak prevarenih žiranata je podugačak. Želja nam je da pomognemo mnogima u nevolji i da spriječimo da se u ove kriminalne radnje banaka i nekih uticajnih ljudi uvuku nove žrtve", rekao je Drago Nagradić, jedan od inicijatora osnivanja Odjeljenja prevarenih žiranata u Derventi.

Nagradić je ogorčen ponašanjem, ne samo banaka, nego i državnih institucija i zbog toga će se Udruženje zalagati za izmjenu zakonske regulative na nivou RS i BiH.

"Bezočno smo prevareni, ne samo od dužnika, odnosno od onih kojima smo željeli da pomognemo, nego i od banaka, mikrokreditnih organizacija i državnih institucija, kao što je Agencija za bankarstvo", kaže Nagradić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: