"Svako stoji iza svojih djela"
0

Čađo: Borba protiv kriminala ne zaobilazi policajce

SRNA
Stanislav Čađo
Stanislav Čađo
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je da borba protiv organizovanog kriminala nije kompletna ako odgovornost ne snose i oni koji svojim lošim ponašanjem narušavaju ugled policije.

"Kompletna je samo borba koja se vodi i prema onima koji narušavaju ugled policije. Prema njima moramo biti veoma odlučni i nemilosrdni", rekao je Čađo nakon sastanka sa rukovodstvom Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina.

On navodi da je na sastanku insistirao na tome da rukovodioci Centra obavljaju posao i zadatke onako kako je to zakonodavac definisao.

"Ne možemo svi biti u istom košu - oni koji su loši i koji to nisu", rekao je Čađo.

On je dodao da se za policajce koji su pod istragom u akciji "Knez" najprije mora utvrditi njihova odgovornost, a potom i sve što je zakonom i pravilima propisano.

"Nema tu nikakog subjektivizma. Svako stoji iza svojih djela - kada su dobra ona su za pohvalu, kada su loša slijedi sankcija", rekao je Čađo komentarišući pitanje suspenzije policajaca uhapšenih u ovoj akciji.

On je rekao da je na sastanku bilo riječi o dva ključna pitanja – bezbjednosnim pitanjima na području koje pokriva CJB Bijeljina, te o poslovima, zadacima i obavezama policije pred predstojeće izbore.

Čađo je ocijenio da policija u ovom pogledu ima izuzetno dobro iskustvo i rezultate.

On je naglasio da ima puno povjerenje u rukovodstvo CJB Bijeljina jer pripadnici ovog centra kvalitetno obavljaju svoj posao.

"Imamo dobru i stabilnu bezbjednosnu situaciju u gotovo svim njenim segmentima", rekao je Čađo te podsjetio da je nedavno uspješno provedeno nekoliko policijskih akcija.

Čađo je rekao da je policija spremna za predstojeće izbore i da će se profesionalno i odgovorno odnositi da bi izbori protekli u korektnoj i demokratskoj atmosferi.

"Očekujemo podršku svih aktera izbora", rekao je Čađo.