Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E ovo bi bilo super , imao priliku uživo da ga vidim prije petnaestak godina , i stvarno izgleda ogroman , OVAJ KIP IZ V.KLADUŠE JE NAJVEĆI SVOG TIPA NA SVIJETU! Velikokladuški kipar Zlatko Dizdarević je 1993. završio kip Muje Hrnjice sa njegovim konjem Đogatom. On je do danas najveći kip konjanika i konja na dvije noge na svijetu, a svojom veličinom se približava najvećim kipovima konjanika u svijetu, kao što je onaj u centru Rima
Tako treba!
Sve krajeva BIH sam upoznao ali Cazinska Krajina je zakon…
Radi se o junacima, braća Hrnjice.Ali mi nemamo ni spomenik kralju bilo kojem osim Tvrtka u Tuzli. Nema spomenika ni Husein kapetanu. Ni Kulin banu. I na osnovu čega je napravljena ova skulptura?Da li na osnovu nekih stvarnih opisa ili portreta ili je sve umjetnička mašta.
Mnemamo ni spomenik Aliji, prvom predajedniku i tvorcu r.s.
Odgovor na tvoje pitanje je veoma prost, radi se na islamizaciji bosanske/bošnjačke istorije pa otuda i spomenik slugama otomanskog carstva dok nam istovremeno susjedi i komšije prisvajaju kulturni kapital. Ograničenost i slijepilo uyrokovano vjerskim dogmama prvih u bošnjaka nema granica.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E ovaki je bio. Ovaki su mu brci.
A Halil, njemu nista?
Eh kakav je to covjek bio, da je Mujo Hrnjica ziv ne bi nama ovalo bilo u drzavi.