Zbog izostanka padavina
0
Buško jezero gotovo presušilo
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pošto je riječ o Buškom jezeru, ja bih naglasio da se ovdje radi o majorizaciji hrvatskih jezera od strane padavina, koje se se kao sve ostalo urotile protiv hrvata u bih
odlicno, treba unistiti brane usput i da ga ne bude nikako.. bolje tako nego da jezero stoji kod nas, a sva struja koju napravi dzabe ide u hrvatsku ! ha ja
ČINJENICE, lako provjerljive: 1. Akumulacija Buško Blato napravljena novcem Elektroprivrede Dalmacije, BiH PRODALA zemljište. 2. Iako je BiH prodala zemljište, dvije općine i dalje dobijaju godišnju rentu. 3. Nakon izgradnje dolina više nikada nije bila zatrpana snijegom, a nekadašnji kamenjar zamijenilo zelenilo. 4. Radna snaga, od portira do direktora, zapošljava se iz lokalne zajednice. 5. Jezero se NE ISPUŠTA, u ovakvim (ne)prilikama se koristi dotoka u Lipu. 6. Da jezero nije napravljeno, velika većina te vode bi ionako završila u akumulaciji Peruća i rijeci Cetini (pa onda ne bi bilo ni rente). 7. Pobliže istražite tvrdnje o opskrbi el.energijom Aluminij Mostar i tko ima koristi od toga, to je priča sama za sebe. Toliko, hvala na pažnji i stojte mi dobro SVI.
www.ephzhb.ba ...znam ja da bi ti htio drugacije ali i mi hrvati smo dio ove drzave...i uvijek cemo i ostat...na tugu i frustracije vas islamoklerofasista, arapskih dzamija, islamskog ummeta i sl...pozdrav!
@Yep pa zar to nije otimanje i razvaljivanje BH resursa !? kakva Hercegbosna, kakva elektroprivreda tzv HB ?? šta vam je to HRHB ? jel to neko novo tvrdo pakovanje hercegovačkog duhana ? ja nisam nikud otišao iz moje Bosne, ja sam u svojoj Bosni, samo imam sreću da živim tamo gdje vas ustašša nema, i niakda neće ni biti ! što se tiče fašizma i nacizma pa cijeli svijet zna da su oni proizvod kršćanskog duha, kulture i civilizacije.. zar imaš obraza nabijati nekome neki fašizam dok na utakmicama vežete nacističke i fašističke zastave sa svojim vjerskim katoličkim vatikanskim zastavama !? mrrrššš na poskok,info i hercegbosna forum i tamo crtaj karte imaginarne Hercegbosne ! NACI-KATOLIČKI KRSTAŠU !
@ak-47 slusaj pseto islamoklerofasisticko aluminij ne dobiva struju od EP BiH nego od EP HZHB dakle hrvatske komponente ali kako bi ti to znao kad si mostarska pobjegusa pa si sad malo frustriran u skandinaviji...o.d.j.e.b.i sa BH portala jer i ne zivis ovdje...a ovim HDZ-ovskim psima nista bolje ne mislim jer su dali hrvatskoj 100 milijuna eura struje a livnu i tomislavgradu bijednih 3 milijuna eura godisnje kojih ove godine ni nece dobiti cak...HDZ tumor hrvatskog naroda!
popišam im se u jezero, da im struja bude sa višim naponom ....banda ustašška, otimaju struju od EP BiH, kojim onda rade postrojenja u Aluminiju Mostar dok na ulazu u tu fabruku stoji\' Zabranjen ulaz psima i Bošnjacima \'\' m.a.m.i.cu im je.b.e.m .ust.a.š.k.u. ! nek im daju braća iz Hrvatske struju !
s obzirom da od ovog jezera ima korist samo rvatska...ja da se pitam ja bi ga isušio do kraja...
portugal
Alo Bošnje, boli vas q.rac za Buškim jezerom...
Busko Jezereo.. Zivom U blizini.. Korist ima samo Hrvatska-Dalmacija-a pogotovo Split.. Ako neko zeli potopiti Split samo zovnite Sabana i to je to.. Tomislavgrad i Livno se vidi kao dio Hrvatske..
Majorizirani će rasturiti državu BiH, ajd sad zdravo ;)
nema vishe slika, jer ovaj nesposobni portal ima slike samo iz sarajeva i okolice!
Zašto nema više slika?
Levat jedan Buško jezero nije napravljeno na rijeci, nego je potopljna dolina i nema nikakve veze sa riječnim akumulacijama!!!!!
postoji sporazum. opcine livno i tomislavgrad dobijaju godisnje oko 3 miliona KM. od akumulacije, hrvatska proizede struje u vrijednosti od 800 miliona KM. ali livno i tomislavgrad se zrtvuju za svehrvatske interese, novci nisu bitni.
ne postoji \"kubni litar\" nabijem vas nepismene