|

Burno u NSRS-u: Stanivuković Dodika nazvao švercerom, a on mu poručio da ne vrijeđa

Burno u NSRS-u: Stanivuković Dodika nazvao švercerom, a on mu poručio da ne vrijeđa
173
A. D.
11.11.2019. u 20:26
103
komentara
173

dijeljenja
Burno u NSRS-u: Stanivuković Dodika nazvao švercerom, a on mu poručio da ne vrijeđa
Na posebnoj sjednici NSRS-a večeras su pale teške riječi, a sudionici verbalnog okršaja ponovo su poslanik PDP-a Draško Stanivuković i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
"Ako je neko nekada bio švercer, on uvijek želi da bude švercer", rekao je Stanivuković u obraćanju Dodiku na sjednici o "informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS".

"Mi poslanici nismo kutije ronhila ni litre benzina, nego ljudska bića. To znači da kada nas neko slaže, ostavlja trag na nama. Kada nešto s vama dogovorimo, nemamo garanciju da ćete to ispoštovati. Rekli ste da su Karadžić i Mladić veliki Srbi, pa izjavili da ih treba hapsiti. Rekli ste da ste za NATO, pa onda protiv. Rekli ste da ćete se povući iz Sarajeva, pa sada nećete. Koji ste vi Dodik? Tenderi pripadaju vašoj porodici", rekao je Stanivuković.

Dodik je odgovorio da nema nijednu presudu da je prekršio zakon, osim za brzu vožnju kada je bio mlađi."A proganjan sam najmanje 10 godina. Nikada u životu nisam švercovao. Ako tražite Dodika, otiđite na izbore i vidjećete ko sam. I da sam mislio da se povučem iz politike, e sada neću, pobijediću vas kad god hoćete. Nema dokaza da se nešto krade. Mlad si, nemoj da vrijeđaš. Može neko da ti se ne sviđa, ali poslanici treba da govore istinu", rekao je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (103)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...