Doboj
10

Burno na sjednici Socijalističke partije: Grupi članova ne dozvoljavaju prisustvo

A. P.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) u Doboju, najavljena za 12 sati, još uvijek nije počela.

Grupi članova koji su autobusom stigli iz Banje Luke nije dozvoljeno prisustvo sjednici, ali su oni probili blokadu na ulazu i ušli u salu. Nakon toga su članovi Glavnog odbora stranke tražili da interveniše policija i izbaci ih, objavile su Nezavisne.

Među članovima koji su nasilno ušli u salu je i Ratko Jokić, koji je rekao da, prema Statutu partije, ima pravo da prisustvuje sjednici. On je pozvao na jedinstvo SP i zamolio da mu se dozvoli da se obrati na Glavnom odboru.

Jokić je ranije rekao da mu nije dozvoljen ulazak u salu gdje treba da bude održan Glavni odbor zbog čega je sprečavao druge članove odbora da uđu u prostoriju.

U dobojskom hotelu "Park" danas se održava i sjednica Izvršnog odbora SP-a, a nakon nje trebala bi biti održana sjednica Glavnog odbora stranke.

Podsjetimo, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić u petak je iz stranke izbacio "neposlušnike" Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića jer su ranije napustili partijsku sjednicu. Oni su potom zatražili ostavku Đokića s funkcije ministra rudarstva i energetike u RS-u ističući da ne prihvataju samovolju i srozavanje ugleda partije.

Uslijedili su protesti u Banjoj Luci ispred sjedišta stranke na kojima je najglasniji bio upravo Selak poručivši: "Nije partija jedan čovjek, partija samo svi mi".