Banja Luka
56

Bundalo o skupu podrške Mladiću: Nisam za prizivanje sukoba, treba nam razumijevanje

Piše: M. T.
Perica Bundalo, desno (Foto: Klix.ba)
Perica Bundalo, desno (Foto: Klix.ba)
U vezi s najavljenim održavanjem mitinga podrške Ratku Mladiću koji je zakazan za 11. juli u Banjoj Luci, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo je rekao da je BiH oganj koji neki uvijek iznova potpiruju i pale.

"Ovoj zemlji treba više razumijevanja i uvažavanja, sve što je na tragu drugačijih nastojanja nije dobro po budućnost građana u BiH. Nisam za raspirivanje emocija, prizivanje sukoba i svađa", rekao je Bundalo odgovarajući na pitanje da li je pravedno da se skup podrške Mladiću održava u isto vrijeme kada i komemorativni skup u Potočarima.

CJB Banja Luka je dao dozvolu za održavanje javnog skupa pod nazivom "Podrška generalu Ratku Mladiću - stop lažima o Srebrenici", a glasnogovornica CJB Banja Luka Marija Markanović je potvrdila da je skup prijavljen i da će policija, u skladu s kapacitetima, omogućiti fizičko-operativno i saobraćajno osiguranje.

Najavljeno je da će učesnici proći kroz centar Banje Luke, od Trga Krajine do Narodnog pozorišta, a potom do Hrama Hrista Spasitelja.

Organizator skupa je udruženje koje sebe naziva Srpski sabor – Zavetnici.