{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bujice u ZDK dovele do blokade tri sela, ugroženo više kuća

25.7.2016. u 13:15
5
34
Bujice u ZDK dovele do blokade tri sela, ugroženo više kuća
5
Kiša koja je jučer i danas padala na području Zeničko-dobojskog kantona izazvala je velike probleme u više općina. Najkritičnije je ponovo u Željeznom Polju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Područje Željeznog Polja danas su obišli načelnik Općine Žepče Mato Zovko, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić i predsjednik Mjesne zajednice Željezno Polje Amer Ahmić kako bi odredili prioritete za sanaciju.

Prema posljednjim informacijama sa terena, put prema Šahmanima je blokiran zbog otpadnih voda i bujice koja je krenula sa klizišta u mjestu Balačići. Tokom današnje posjete Ahmić je kazao kako je najbitnije nakon majskih poplava sanirati klizišta, koja su uzrok svega što obilnija kiša donese sa sobom.

Načelnik Zovko je izjavio kako je nakon pregleda terena prioritet uspostava putne komunikacije sa selima Jastrebac, Balačići i Šahmani gdje je ugroženo više kuća.

Situacija u selima Čole nije toliko alarmantna, kako je bilo prije dvije godine, a mašine i kamioni od jučer su na terenu i rade na uklanjanju materijala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: