Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bujrum malo u privredu, kome god se plata na drzavnoj/federalnoj/kantonalnoj ili nekoj cetvrtoj sisi ne svidja.
Nije uredu ovakvo smanjene plata. OPET SU ZAŠTIĆENI ONI KOJI IMAJU NAJVEĆE PLATE! Plata se trebala smanjivati u zavisnosti od njene visine, odnosno ko ima najveću platu tome je trebalo i za najviši postotak je smanjiti. Tako nam računica kaže da onome koji po cijeli dan sjedi i čita novine u parlamentu, te ponekad digne ruku kako mu je stranka \"sugerisala\" plata sa 4000 pada na 3600 (teška života), a onome sa 700 na 600.
ovo je Bogu plakati...pa dokle vise misle kresati te plate...ako su i oni na budzetu, kako se tako lako odvajaju o tih para...ma ni slucajno to ne ide po njihovom dzepu...sram i stid da ih bude...kao asistent, plata mi je od januara smanjena za 450KM, pa dokle vise, od cega cemo vracati kredite...a da ne pitam od cega cemo zivjeti...je**o zivot kad se na karticu kupuje hrana...
E ti ces garant da ukines Bosnu,ostao vam je jos Beogradski pasaluk
Glupi ste vi mnogo,koja se to administracija obogatila,sta baljezgate,to 10 posto smanjenje podrazumijeva i ljude u administraciji koji nisu drzavni sluzbenici i koji su do sada primali nekih 600 km na ruke,a koliko ce onda sad primati i kako od tih para da se izdrzava porodica?to nije 10 posto na platu samo,to je plus 10 posto poreza,znaci 20% manja od DECEMBARSE i plus manji topli obrok za ko zna koliko.Gospodo priglupa,decembarske plate nisu svima bile iste,u glavnom nam gradu je povecanje vec nastupilo prije decembra,a u ostalim gradovima tek 2009 godine.Ne slazem se da tu ima pameti.
@:)))) smesko, upeklo na kosovu?
koliko su puta u ovoj godini iz dzepova budzetskih konja uzeli 2 milijarde? administracija se vec toliko obogatila da si je osigurala dozivotnu egzistenciju, i sada moze raditi u privatnim firmama... ili nek odmaraju... ili neka idu van zemlje eto gdje su nas doveli korupcija i nepotizam na rub propasti nece im se valjda dopustiti da besposlicarenjem po foteljama do kraja iscjede drzavu,.. dok neko prvi ne odapne, administracija il drzava..
Šuti i trpi: (http://www.youtube.com/watch?v=oXobejzkijo&feature=related)
PAD SA VRBE KOD NESTRUCNOG RUKOVANJA MOZE IMATI POSLEDICA
))) - TRAKTOR MORA UVJEK IMATI GORIVA !!!!!!
kad tebe pustise s lanca djolee?
Nema vise turskih pita od srbskog zlatnog zita Jes da se jos ogrebete hislam paraziti od Hriscanska ledja putem onih tzv.\"zajednickih institucija\" gde je dzabanu naslo 23.000 Sarajevskih POturica ali nece jos dugo jer ce da konacno razyebemo tu nakaznu nametnutu nezelejnu tzv.BiH.
Trebali su prvo svoje plate vratiti na nivo proslogodisnjih, pa ih onda smanjiti za 10%, a ne ovako plata svih budzetskih korisnika pada za 10%, i doktora, i policajaca i prosvjetnih radnika, tj.svih onih kojima zadnjih godina nije nikad povecavana, a toj bagri se stoput dosad povecala.
nije mi drago kada se nekome smanjuje plata, ali ovo se moralo napraviti. previse para je troseno za drzavni aparat, a premalo (nista) za razvoj