{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budimir zatražio privremenu obustavu konrole korištenja prava invalidske zaštite

F
25.7.2012. u 13:31
1
2
Budimir zatražio privremenu obustavu konrole korištenja prava invalidske zaštite
1
Budimir zatražio privremenu obustavu konrole korištenja prava invalidske zaštite
Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir podnio je Ustavnom sudu Federacije BiH zahtjev za donošenje privremene mjere obustave primjene Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, do donošenja odluke Ustavnog suda Federacije BiH o rješavanju spora radi poštivanja Odluke o razrješenju članova Revizorskog tima za koordinaciju, saopćio je danas Ured za odnose s javnošću predsjednika FBiH.
Podnositelj zahtjeva je mišljenja da se ovaj spor odnosi na bitne osobine ustavopravnog sustava FBiH, ustavnost i zakonitost rada federalnog ministra, čije djelovanje čini opravdanim zaključak o formalnopravnoj nezakonitosti postupka kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Naime, 16 revizorskih timova za kontrolu, koliko ih je formirano rješenjem federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, kontinurano i svakodnevno izdaju naloge temeljem kojih Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata ukida prava stečena temeljem propisa iz članka 1. Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite neuvjetovano činjenicom da nadzor i kontrola rada tih revizorskih timova nije osigurana nakon što je temeljem Odluke predsjednika FBiH od 11. travnja 2012. godine raspušten Tim za koordinaciju koji planira i kontrolira provođenje revizije branitelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: