Budimir upoznat o stavovima poljoprivrednika

S
SRNA
21.1.2013. u 18:54
0
11
Budimir upoznat o stavovima poljoprivrednika
0
Budimir upoznat o stavovima poljoprivrednika Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predstavnici Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza u Federaciji BiH (FBiH) upoznali su danas predsjednika FBiH Živka Budimira o razlozima zbog kojih zahtijevaju smjenu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića-Lijanovića.
"Predsjednika Budimira smo detaljno informisali o četiri razloga zbog kojih tražimo ostavku ili razrješenje federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva", rekao je predsjednik Udruženja mljekara FBiH i član Koordinacije Mehmed Nišić.

On je naglasio da su članovi Koordinacije predočili Budimiru dokaze da se nazakonito troše budžetska sredstva i nepoštuje legislativa i federalne institucije, te da se planski uništava domaća proizvodnja u korist uvoznih lobija.

"Tokom susreta je zaključeno da će predsjednik FBiH hitno sazvati sastanak kojem bi prisustvovali i federalni ministri poljoprivrede i finansija, Ivanović Lijanović i Ante Krajina, te premijer FBiH Nermin Nikšić i predstavnici Koordinaicije na kojoj bi imali priliku da ukažu na probleme kao što je to učinjeno danas", rekao je Nišić.

On je napomenuo da će do tog sastanka Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu sigurno biti podnesena krivična prijava protiv ministra Jerka Ivankovića-Lijanovića zbog nezakonitog trošenja novca za poljoprivredne podsticaje i zloupotrebe položaja.

"Taj sastanak će biti prilika i da premijera Nikšića upoznamo o detaljima te krivične prijave na kojoj trenutno radi tim advokata", rekao je predsjednik Udruženja mljekara FBiH.

Nišić je naglasio da je dobio uvjeravanje od Budimira da će, ukoliko Koordinacija na tom sastanku uspije dokazati svoje navode, hitno reagovati u skladu sa svojim ovlaštenjima.

Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza u Federaciji BiH okuplja 13 poljoprivrednih udruženja. Koordinacija se ranije ogradila od djelovanja Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, čiji je predsjednik Avdo Muslimović i Udruženja poljoprivrednika, koje vodi Miro Pejić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: