{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budimir potpisao imenovanje sudija, ali prijedlog još ne može u Parlament

F
21.2.2013. u 16:31
0
14
Budimir potpisao imenovanje sudija, ali prijedlog još ne može u Parlament
0
Budimir potpisao imenovanje sudija, ali prijedlog još ne može u Parlament
Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir usaglasio je usmeno s dvojicom potpredsjednika i osobno potpisao odluku o imenovanju troje kandidata za sudije Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine - Dragice Dragičević, Mladena Srdića i Šahbaza Džihanovića, ali je u međuvremenu u njegov ured stigla prijava o Džihanoviću, koja je proslijeđena Tužilaštvu BiH i čeka se povratna informacija.
To je danas Agenciji Fena u Sarajevu rekao Vinko Drinovac, šef kabineta predsjednika Budimira.

Nije želio govoriti o tome ko je potpisao prijavu na osnovu koje je i od Federalne uprave policije zatražena provjera imena njenog potpisnika.

Sadržaj prijave odnosi se na Džihanovićevu navodnu zloupotrebu položaja u jednom periodu.

"Ako odgovor Tužilaštva bude pozitivan za kandidata, potpisani Budimirov prijedlog, uz koji potpise saglasnosti treba da stave dvojica potpredsjednika, Svetozar Pudarić i Mirsad Kebo, odmah će biti proslijeđen u proceduru Doma naroda Federalnog parlamenta čiji delegati treba da se izjasne o imenovanju sudija", rekao je Vinko Drinovac.

Ranije, tokom današnjeg dana, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Radoje Vidović, uz napomenu da iz Ureda predsjednika FBiH dosad nije stigao prijedlog u njegov ured, Agenciji Fena je rekao da će za iduću sedmicu sazvati sjednicu Doma naroda ako prijedlog stigne danas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: