BiH
0

Budimir: Iza nas najteža godina od završetka rata

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Godina iza nas možda je najteža godina za Bosnu i Hercegovinu od završetka rata, imajući u vidu da je 40 posto zemlje pretrpjelo strašne poplave, dogodili su se protesti koji su za posljedicu imali paljenje zgrada bh. institucija, a dogodila se i strašna rudarska nesreća, kazao je danas u izjavi za Agenciju FENA predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

"Nije bilo lako gledati zapaljene zgrade institucija BiH, to nas je prisjetilo na ratna vremena i nadam se da se takvi trenuci neće ponoviti. Ne mislim da građani ne bi trebali prosvjedovati, nego se nadam da više neće koristiti takva sredstva u izražavanju svog neslaganja s vlašću i njihovim metodama vladanja", pojasnio je Budimir.

Govoreći o narednoj godini i očekivanju u novoj godini Budimir kaže da od novih vlasti očekuje da održe svoja obećanja data u predizborno vrijeme uoči oktobarskih općih izbora.

"Vrlo brzo ćemo biti u prilici da ocijenimo njihove poteze. Poručio bih građanima BiH da ukoliko ne budu stvari išle onim smjerom kako su političari obećali ne treba čekati kraj njihovog mandata", zaključio je Budimir.

Čestitao je Božić pripadnicima katoličke vjere, Novu godinu i Božić pripadnicima pravoslavne vjere.