|

Čović upriličio prijem povodom blagdana Božića

Čović upriličio prijem povodom blagdana Božića
9
F
FENA
18.12.2014. u 19:39
67
komentara
9

dijeljenja
1/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
2/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
3/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
4/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
5/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
6/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
7/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
8/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
9/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
10/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
11/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
12/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
13/13 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović upriličio je večeras u zgradi Parlamentarne skupštine BiH prijem povodom najradosnijeg katoličkog praznika rođenja Isusa Krista - Božića.
Na prijemu se okupio veliki broj predstavnika političkog života svih nivoa vlasti u BiH, najviši vjerski predstavnici, te predstavnici vojnog, društvenog, privrednog i kulturnog života u BiH i diplomatskog kora u našoj zemlji.

U svom obraćanju Čović je iskazao želju da i ovaj Božić, blagdan ljubavi, radosti i porodične topline, dopre do sviju onih kojima je pomoć potrebna.

"Svjesni da ove božične blagdane dočekujemo s mnoštvom najrazličitijih neizvjesnosti i iščekivanja za veliki broj ljudi diljem svijeta, želimo iskazati bliskost prema bratu čovjeku", istakao je Čović.

Naše suosjećanje, kako je dodao, osobito se mora osjetiti u našoj domovini BiH, prema svima onima koji sa strepnjom dočekuju novi dan, prema svima onima koji su unesrećeni nefunkcioniranjem vlasti u BiH, kao i prema svima onima koji su osjetili snagu prirodnih katastrofa izazvanih poplavama i klizištima.

"Kako sam vas večeras i pozdravio u ime novoizabranih predstavnika vlasti, i u ovoj noći moramo jasno naznačiti našu obavezu prema svima narodima i građanima naše zemlje. Obavezu da što prije uspostvimo izvršnu vlast koja će raditi za dobro svakog čovjeka. Koja će ekonomski pokrenuti BiH, koja će pokazati najviši stepen socijalne osjetljivosti prema onima kojima je pomoć potrebna", dodao je Čović.

Kada su, kako je dodao, tokom ove sedmice pohodili Vatikan i razgovarali sa Svetim Ocem, papom Franjom, dobili su jasnu poruku i blagoslov Svetog Oca.

"Sveti Otac mi je jasno kazao: 'Brinite o onima najugroženijima, brinite i osigurajte radna mjesta za mlade da ne napuštaju vašu lijepu zemlju... moliti ću se za vas da uspijete'. Zar možemo dobiti veće nadahnuće i izvor nove snage da predano radimo na ostvarenju ovog svetog cilja, upravo u ovom božićnom ozračju", kazao je Čović.

Uz želje za čestit Božić i sretnu Novu godinu, Čović je poželio da mir blagostanje, radost i ljubav postanu dostižan cilj za sve nas.
Prijavi grešku


Komentari (67)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...