BiH
83

Budimir: BiH je izgubila velikog čovjeka i mirotvorca

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Duboko potresen viješću o smrti Sulejmana Tihića, izražavam najiskreniju sućut njegovoj porodici, prijateljima i stranačkim kolegama. Bosna i Hercegovina je izgubila velikog čovjeka i mirotvorca koji je radio u teškim vremenima na uspostavi demokracije i pomirenja u BiH, kao i cijeloj regiji", istaknuo je danas u telegramu saučešća predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

On je ocijenio da Sulejman Tihić ostavlja iza sebe ogroman doprinos u političkom i društvenom životu BiH. Naveo je da će njegova tolerantnost i ustrajnost u postizanju dogovora u uvjetima kada je to bilo gotovo nemoguće, biti trajno urezana u temeljima stvaranja i razvoja demokratske i slobodne BiH.

"Sulejmana Tihića imao sam sreću upoznati i kao čovjeka i kao političara. Naši razgovori nisu bili ograničeni samo na politička dešavanja u ovim turobnim okolnostima i nisu bili razgovori dvojice političara koji se nadmeću na političkoj sceni BiH, već dvojice ljudi koji pokušavaju razumjeti osjećaje i potrebe drugih te učiniti nešto za dobrobit zajednice. Sulejmana Tihića pamtit ću prije svega kao čovjeka, a potom kao političara", istaknuo je Budimir.