{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bubica: Iste vozne karte za sve prijevoznike u Sarajevu

F
15.4.2013. u 13:27
2
34
Bubica: Iste vozne karte za sve prijevoznike u Sarajevu
2
Bubica: Iste vozne karte za sve prijevoznike u Sarajevu
Foto: Klix.ba
Krizni štab, koji je oformila Vlada Kantona Sarajevo nakon obustave javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu ovog mjeseca, još je u stalnom zasjedanju da bi se uspostavio jedinstveni tarifni sistem za karte u vozilima svih autoprijevoznika u Sarajevu, izjavio je za Agenciju FENA ministar saobraćaja u Vladi KS-a Jusuf Bubica.
On je pojasnio da jedinstveni tarifni sistem znači da će se mjesečne i pojedinačne karte izdavati na istim mjestima za sve autoprijevoznike i važit će za sva vozila u javnom gradskom prijevozu.

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj - GRAS 2. aprila povukli su svoja vozila iz javnog gradskog prijevoza, a to stanje trajalo je do 10. aprila. Vlada je to ocijenila nelegalnim zauzimanjem državne imovine te je nakon toga u gradski prijevoz uključila i druge autoprijevoznike, među njima i Centrotrans.

Vozila Centrotransa i dalje će saobraćati na 12 linija u gradu koje su im ranije dodijeljene, a Krizni štab sada utvrđuje i redove vožnje za ta vozila.

Nakon što je GRAS obustavio saobraćaj, Vlada KS je najavila pokretanje krivičnih prijava protiv onih koji su nelegalno stupili u štrajk.

Ministar Bubica je u izjavi za Fenu rekao da je ta problematika sada u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva Sarajevo budući da su krivične prijave podnesene te da bi odgovorni za obustavu saobraćaja trebali biti kažnjeni prema važećem Krivičnom zakonu zbog remećenja gradskog prijevoza, a najavio je i da će se istrajati u namjeri da se pred lice prave izvedu odgovorni.

Pozvao je javnost da podrži Vladu u nastojanju da se počinioci ovog krivičnog djela kazne i izreknu se najstrože mjere, a sve u cilju da se novi štrajk ili obustava saobraćaja više ne ponovi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: