|

Bubica: Iste vozne karte za sve prijevoznike u Sarajevu

Bubica: Iste vozne karte za sve prijevoznike u Sarajevu
2
F
FENA
15.4.2013. u 13:27
34
komentara
2

dijeljenja
Bubica: Iste vozne karte za sve prijevoznike u Sarajevu Foto: Klix.ba
Krizni štab, koji je oformila Vlada Kantona Sarajevo nakon obustave javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu ovog mjeseca, još je u stalnom zasjedanju da bi se uspostavio jedinstveni tarifni sistem za karte u vozilima svih autoprijevoznika u Sarajevu, izjavio je za Agenciju FENA ministar saobraćaja u Vladi KS-a Jusuf Bubica.
On je pojasnio da jedinstveni tarifni sistem znači da će se mjesečne i pojedinačne karte izdavati na istim mjestima za sve autoprijevoznike i važit će za sva vozila u javnom gradskom prijevozu.

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj - GRAS 2. aprila povukli su svoja vozila iz javnog gradskog prijevoza, a to stanje trajalo je do 10. aprila. Vlada je to ocijenila nelegalnim zauzimanjem državne imovine te je nakon toga u gradski prijevoz uključila i druge autoprijevoznike, među njima i Centrotrans.

Vozila Centrotransa i dalje će saobraćati na 12 linija u gradu koje su im ranije dodijeljene, a Krizni štab sada utvrđuje i redove vožnje za ta vozila.

Nakon što je GRAS obustavio saobraćaj, Vlada KS je najavila pokretanje krivičnih prijava protiv onih koji su nelegalno stupili u štrajk.

Ministar Bubica je u izjavi za Fenu rekao da je ta problematika sada u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva Sarajevo budući da su krivične prijave podnesene te da bi odgovorni za obustavu saobraćaja trebali biti kažnjeni prema važećem Krivičnom zakonu zbog remećenja gradskog prijevoza, a najavio je i da će se istrajati u namjeri da se pred lice prave izvedu odgovorni.

Pozvao je javnost da podrži Vladu u nastojanju da se počinioci ovog krivičnog djela kazne i izreknu se najstrože mjere, a sve u cilju da se novi štrajk ili obustava saobraćaja više ne ponovi.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...