Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva sloboda ?? Šta podrazumjevate pod tom "slobodom medija" Da li ste vi zdravog razuma ?? Mediji su najveci "šljam" današnjice.. Od njih sve polazi, majku rodjenu bi prodali za neku šatro ekskluzivu, čast pojedincima koji izvještavaju korektno i u granicama.. Mediji moraju da shvate da ne mogu nekome narušiti privatnost kako bi od toga dobili "poene", da ne smaraju ljude bez potrebe, da ne mogu da objavljuju laži u nečiju korist ili štetu jer to su ozbiljne stvari.
ma i novinari su bagra
Ignorantne osobe koje su placipicke kad im neko adekvatno odgovori.
brutalni napadi i trebaju prestati jer ima daleko boljih, perfidnijih i svrsishodnijih načina upravljati tzv. slobodnom štampom
Kada novinari budu objektivni onda mogu nešto pričati
Novinarstvo nije zločin ali ima novinara koji zloupotrebom profesije čine zločine. Ko zna dobro razlikovati može raditi dobre analize i dobre zaključke.
Stanje medija i kod nas, a i u svijetu, je katastrofalno. Al Džazira je primjer profesionalnog novinarstva, ali mnogi drugi nemaju tu privilegiju. A narod, glup kao i uvijek, za sve probleme medija optužuje novinare, a ne političare i tajkune koji su pravi krivci...
Norivnarstvo jeste zločin kad zlostavljate ljude za naslov. Treba i to kažnjavati. A ne samo vikati - mi ugroženi, a kad upropaštavate ljudima život radi tračeva i privatnih problema I ganjate im familiju do sedmog koljena za izjavu, to ništa. I da ne zaboravim huškačih spinova da narodu pritisak skače svaki dan.
@šefica Novinarstvo*
kada lazete, zavadate, iskrivljujete, onda novinarstvo postaje zlocin. ljudi zbog toga umiru i pate ...
Cast izuzecima koji rade svoj posao profesionalno i realno, medjutim danas vecina medija je samo tool neke stranke. Nazalost danas svako moze biti novinar, evo primjer klixa gdje ne mozes naci clanak da nema pravopisnih gresaka ili da je objektivan. Svakako protiv nasilja bilo koje vrste, medjutim struka se mora srediti i novinarstvu vratiti svrhu, a ne pisanje clanaka kako napraviti Kubansku slatu u Bosni (a nema 90% sastojaka u bosni, koja je poenta?)
Odlican spot! Vrhunski!
Netreba sloboda medija , pisu glupe naslove cuj islamski terorista a islam znaci mir haha mirni terorista ,i slicno , napravite zakon ko u Rusi ha ya
Svaka čast AJB! šta god snime odskače kvalitetom daleko iznad ostalih
I novinari danas vala svasta pisu a da prije toga nisu provjerili vjerodostojnost onoga o cemu pisu! I sta ocekivati od osobe koja se nadje uvrijedjena o clanku koji je napisan a da nije tacan! Ne kazem da novinari danas nisu u nezavidnoj situaciji, no danasnji novinar da bi bio dobar, mora prije svega biti apolitican jer samo tako informacije koje plasira mogu biti istinite i vjerodostojne! Nazalost, takvih je danas sve manje i manje!
tačno sam mislio da je najava nekog filma :) zna aljazeera pos'o odradit