{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bruno Vekarić: "Nije istina da je Mladić toliko bolestan"

S
29.5.2011. u 17:09
0
52
Bruno Vekarić: "Nije istina da je Mladić toliko bolestan"
0
Bruno Vekarić: "Nije istina da je Mladić toliko bolestan"
Bruno Vekarić, zamjenik tužioca za ratne zločine, izjavio je da Ratko Mladić nije toliko bolestan i da se izručenje i suđenje ne dovode u pitanje. Međutim, Miloš Šaljić, Mladićev branilac, istakao je danas da je Mladićevo stanje alarmantno, da se s njim ne može voditi suvisli razgovor i da je čak spominjao da mu u pritvor donesu kćerkino tijelo.
"Zdravstveno stanje haaškog optuženika Ratka Mladića je alarmantno i s njim se ne može voditi suvisli razgovor", kazao je Šaljić, prenosi Blic.

Dodao je da Mladić neprestano priča o kćerci koja je izvršila samoubistvo 1994. godine i da je tražio da mu u pritvor donesu njeno tijelo.

"To najbolje dokazuje u kakvom je teškom psihofizičkom stanju. Pitanje je koliko će još dugo živjeti", kazao je Mladićev advokat, napomenuvši da će podnijeti žalbu na rješenje o izručenju ratnog zločinca haaškom tribunalu.

Šaljić je nekoliko puta istakao da je Mladićevo zdravstveno stanje alarmantno, da ne može da brine sam o sebi i da mu je potrebno "dva sata da pređe 20 metara".

Vekarić: "To je strategija odbrane"

Bruno Vekarić, pak, u intervjuu koji je dao za New York Times istakao je da je Mladić u relativno dobrom zdravstvenom stanju, da je svjestan okruženja i pričljiv.

"On razumije sve, govori o svemu. Moj utisak je da nema problema za suđenje. Strategija odbrane je da je on toliko bolestan, to nije istina", rekao je Vekarić, prenosi Blic.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: