{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bruno Vekarić: "Nije istina da je Mladić toliko bolestan"

S
29.5.2011. u 17:09
0
52
Bruno Vekarić: "Nije istina da je Mladić toliko bolestan"
0
Bruno Vekarić: "Nije istina da je Mladić toliko bolestan"
Bruno Vekarić, zamjenik tužioca za ratne zločine, izjavio je da Ratko Mladić nije toliko bolestan i da se izručenje i suđenje ne dovode u pitanje. Međutim, Miloš Šaljić, Mladićev branilac, istakao je danas da je Mladićevo stanje alarmantno, da se s njim ne može voditi suvisli razgovor i da je čak spominjao da mu u pritvor donesu kćerkino tijelo.
"Zdravstveno stanje haaškog optuženika Ratka Mladića je alarmantno i s njim se ne može voditi suvisli razgovor", kazao je Šaljić, prenosi Blic.

Dodao je da Mladić neprestano priča o kćerci koja je izvršila samoubistvo 1994. godine i da je tražio da mu u pritvor donesu njeno tijelo.

"To najbolje dokazuje u kakvom je teškom psihofizičkom stanju. Pitanje je koliko će još dugo živjeti", kazao je Mladićev advokat, napomenuvši da će podnijeti žalbu na rješenje o izručenju ratnog zločinca haaškom tribunalu.

Šaljić je nekoliko puta istakao da je Mladićevo zdravstveno stanje alarmantno, da ne može da brine sam o sebi i da mu je potrebno "dva sata da pređe 20 metara".

Vekarić: "To je strategija odbrane"

Bruno Vekarić, pak, u intervjuu koji je dao za New York Times istakao je da je Mladić u relativno dobrom zdravstvenom stanju, da je svjestan okruženja i pričljiv.

"On razumije sve, govori o svemu. Moj utisak je da nema problema za suđenje. Strategija odbrane je da je on toliko bolestan, to nije istina", rekao je Vekarić, prenosi Blic.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: