Nastavljaju se gašenja
61

Brojni požari i u Livanjskom kantonu, oblak dima iznad Buškog jezera

S. Š.
Foto: E. M./Klix.ba
Požar kod Buškog jezera (Foto: E. M./Klix.ba)
U posljednja 24 sata na području Kantona 10 prijavljena su četiri požara kojim su zahvaćene veće površine niske trave i raslinja, potvrđeno je iz MUP-a za Klix.ba

U gašenju požara uključeni su radnici Šumarije i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Livno.

Prema riječima portparola MUP-a Kantona 10 Ivice Vrdoljaka, zaprimljene su prijave o četiri požara na području općina Livno i Tomislavgrad.

"Požarom su zahvaćeni dio uz Buško blato na mjestu Golinjevo, zatim mjesto Prisoje kod Tomislavgrada gdje gore niske trave i raslinje. Također, vatrom su zahvaćeni i zapadni dio oko jezera Buško i selo Podhum također kod Livna", rekao je Vrdoljak.

Tokom jučerašnjeg dana, neki požari su lokalisani, međutim požar prema Golinjevu nije i tu je nastavljeno gašenje. Vrdoljak kaže da je vatra zahvatila velike površine i da im stvara ogromne probleme.

"Za sada, požarom nisu zahvaćeni neki stambeni ili naseljeni objekti. Jučer smo u požaru na području Tomislavgrada imali slučaj da je izgorio jedan stariji pomoćni objekat, međutim nenaseljen. Što se tiče naselja ili privrednih objekata, vatrom za sada nije ništa ugroženo", kaže Vrdoljak.