BiH
0

Brojni izvođači na koncertu "Bajram dođe, mirišu avlije"

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
"Bajram dođe, mirišu avlije" tradicionalni je koncert koji se u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo organizira za prvi dan najvećeg muslimanskog praznika Bajrama, te će i ove biti održan u četvrtak, 8. augusta u dvorani "Mirza Delibašić" Centra Skenderija.
Organizatori koncerta (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Organizatori koncerta (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Tim povodom je upriličena završna pres-konferencija na kojoj je bilo riječi o značaju koncerta te je predstavljen program.

Među brojnim izvođačima su i Burhan Šaban, Armin Muzaferija, Hanka Paldum, Eldin Huseinbegović, Lejla Jusić, Aziz Alili, Resul Alić, Vanja Muhović, Naida Čatić, horovi Medžlisa IZ-a Sarajevo, "Mektepski bulbuli" i "Bostan" iz Kaknja, te orkestar "Amadeus".

Glavni imam Medžlisa IZ-a Sarajevo Ferid ef. Dautović istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da je koncert prilika da se oni koji su postili Bajramu raduju na primjeren i dostojanstven način.

Ferid ef. Dautović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ferid ef. Dautović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Kako je istakao Dautović posebno se računa na mlade koji će doći i na primjeren način obilježiti kraj posta, a sam koncert je alternativa nekim neprimjerenim sadržajima.

Zamjenik glavnog imama i rukovodilac projekta Malik ef. Šljivo rekao je da je bilo finansijskih poteškoća, ali da se sve uspjelo i ovaj put organizirati.

Muzički rukovodilac koncerta Miralem Babajić, istakao je da i ove godine koncert nudi tradicionalnu duhovnu muziku, ilahije, kaside ali i sevdalinke te popularne pjesme.

On je naglasio da je cilj bio izabrati najbolje što može da oplemeni dušu emocijama.

Na pres-konferenciji ovog šestog bajramskog koncerta istaknuto je da se svake godine radi na tome da se ponudi što bolji i kvalitetniji program.

Cijena ulaznice za koncert je pet KM.