Službe u problemu
159

Brojne nesreće i velike gužve: Obilne sniježne padavine izazvale saobraćajni kolaps u Sarajevu

Piše: I. Č.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Odvijanje saobraćaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine otežano je zbog obilnih sniježnih padavina, a u pojedinim dijelovima grada je, kako javljaju naši reporteri s terena, nastao apsolutni saobraćajni kolaps.

Da je snijeg napravio velike probleme vozačima potvrdili su nam i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Bilo je mnogo saobraćajnih nesreća, trenutno ne možemo govoriti o tačnom broju. Nije bilo povrijeđenih osoba, a pričinjene su, uglavnom, materijalne štete na vozilima", kazali su nam iz MUP-a.

Otežano kretanje saobraćaja u Sarajevu problem je napravilo i službama za održavanje cesta, a iz KJKP Rad su nam kazali da su sva raspoloživa vozila trenutno na terenu i da rade na čišćenju snijega.

"Trenutno je na terenu 50 vozila, 130 radnika. Čiste se ulice prvog prioriteta: glavne ulice, glavne saobraćajnice, kombi linije, pristupni putevi prema značajnijim objektima i klinički centri", kazao nam je portparol KJKP Rad Mirza Ramić.

U KJKP GRAS nam je rečeno da je usljed sniježnih padavina došlo do kvara na tramvaju, zbog čega je bio obustavljen i tramvajski saobraćaj, a da je šlepanje trajalo od 16:55 do 17:40.

"Trenutno nema većih problema u odvijanju saobraćaja", poručili su iz GRAS-a.