Godišnjica smrti
218

Brojne delegacije položile cvijeće na grob Joze Leutara

Klix.ba
Delegacije FMUP-a i FUP-a položile cvijeće
Delegacije FMUP-a i FUP-a položile cvijeće
Jozo Leutar, zamjenik ministra unutrašnjih poslova FBiH preminuo je na današnji dan 1999. godine. Povodom godišnjice njegove smrti, brojne delegacije danas su odale počast.

Leutar se 16. marta 1999. godine u službenom automobilu vozio na posao kada je u 07.45 sati ujutro u sarajevskom naselju Ciglane eksplodirala eksplozivna naprava, koja se nalazila u njegovom vozilu. Preminuo je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, 28. marta, a ukopan je na groblju “Masline” u Mostaru.

Delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova danas je položila cvijeće na grob Joze Leutara, a delegacija Federalne uprave policije vjence u zgradi FUP-a/FMUP-a, kao i na mjestu ukopa u Mostaru.

Prethodno, delegacija Federalne uprave policije je 16. marta, položila vijenac i na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane.

U povodu 22. godišnjice smrti Joze Leutara, i delegacija Hrvatskog narodnog sabora danas je položila vijenac i upalila svijeću na njegovom grobu u groblju Masline u Mostaru.

Brojne delegacije na groblju u Mostaru (Foto: HNS)
Brojne delegacije na groblju u Mostaru (Foto: HNS)

Vijence su, uz članove porodice Leutar, položili i izaslanici Hrvatskog narodnog sabora, izaslanstva Ministarstva unuttašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Livanjskog kantona.

Sveta misa zadušnica služit će se sutra u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.