Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta tačno znamo o koronavirusu: 1. Ostanite u kući! - ali ako morate izadjite 2. Maske vam neće pomoći - Obavezno ih nosite 3. Ne idite u bolnice - ako morate idite 4. Ovaj virus je jako smrtonosan - generalno nije strašan 5. Rukavice vam neće pomoći - Obavezno ih nosite 6. Nestašica proizvoda u supermarketima- supermarketi puni 7. Djeca su van zone opasnosti - ali zabranjen im je izlazak 8. Nemamo dovoljno medicinske opreme - ali ipak imamo dovoljno
9. Imaš simptome - ko god je zaražen nema značajne simptome 10. Da se ne bi razbolio potrebno je trenirati - ali sve su teretane zatvorene 11. Svježi zrak je jako zdrav - ali ostanite u kući 12. Penzioneri su u zoni opasnosti i ne mogu izlaziti napolje - ali ipak mogu izaći po penzije.
LZN
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kako je umrla u Sarajevu kad Sebija kaze da nema zarazenih u Sarajevu ?
@adointer1908 a ti Sebiji vjerujes ili zajebavas?
Ima li sanse da ovo stane s porastom temperature i krajem sezone gripa
@optimistican ima, i evo pada. I temperature nam idu naruku.
Hlorokin + azitromicin je sigurno lijek protiv korone. Francuski naucnik Didier Raoult je na pocetku same epidemije cov-19 najavio da taj lijek lijeci koronaviruse. Problem za farmaceutski lobi je sto taj lijek kosta 10 centima, za razliku od vakcina koju ce vjerovatno htjeti da nam podvale na svjetskom nivou... Lijek treba dati pacijentu u prva 2-3 dana, prije nego virus ozbiljno osteti pluca.
@Tvrtkov Otuda potreba ranog testiranja i otkrivanja virusa. Uvjeriti se treba da pacijent nema ozbiljnijih srcanih problema. Za ostale informacije naci nekoga ko prica francuski i kontaktirati ovu kliniku i profesora licno za detaljne... Pa eto... https://www.mediterranee-infection.com/contact/
Sada je sansa da se BiH rijesi jednom zauvijek nesposobnih i na njihova mjesta dodju strucnjaci. Dosta je vise, ako ne sada onda vjerovatno u 22 vijeku.
Nazalost sad dolaze do izrazaja kupljene diplome tako da nam je zdravstvo katastrofa, oni nisu u stanju 50 osoba da hospilitiziraju a kamoli da ih izljece jer su nesposobni!
‏Pa vise umre od propuha na dnevnoj bazi ... mamu vam .....
Nije ljekar preminuo nego jedan manje ziv - Fadil Novalic
Ne mogu da vjerujem sta upravo gledam, hahaha, u Wuhanu, kaze vlada poduzima "malo" drasticnije mjere u borbi protiv virusa, kad ide ti slika uvlace zenu u pidzami u nekakav kombi, zena pritom vristi i opire se, hahaha, i zavarivaju ljudima ulazna vrata od zgrada...koma ziva
u RS ima vise zarazenih zbog banja luke ali polako fbh sustize RS po broju zarazenih.od 23 umrlih 16 u fbh a 7 u RS.nisam ekspert za zdravstvo ali RS je bolnicom srbija i obnovom klinickog centra u BL znacajno podigla nivo zdrastva.loliko god oprecne vesti bile u vezi korone,cenim da je najbolji lek samoizolacija.
@gooUser1585675518 bolnica Srbija nema igle i s priče, o drugom da ne govorimo. Zato su tražili stalke za infuziju.
Kakvo je ovo sranje na Novoj trenutno? Jarane trebala bit serija Azra kad ono nekakvo gadno zastrasivanje ljudi..jel se vise nikakav kanal bez tog lobotomiranja ne moze gledati???
svi eksperti tvrde da treba testirati, jedino se u sda prave ludi jer nemaju testova. Isto tako ce se snaci i za vakcine kad se pojave.
Nemamo za germe" https://net.hr/cafe/overkloking/germa-2/
"Sutra se ukida ograničenje za dio populacije starije od 65 godina koji će moći da izađu od 7 do 12 sati", rekao je Čerkez, apelujući da starije osobe ne izlaze ako ne moraju." Jučer su mogli od 8 vani sad moraju uranit u 7. Ako nas Čerkezi ne spase ne znam ko će.
Vidim od sutra se po Federaciji otvaraju firme , samo se vi zahebavajte , biće kasno kad bude italijanski scenario.
@Kriticarrrrrr Budale! Ko je vidio radit ponedljkom kad možemo spojit do 1. maja, pa ćemo onda vidit kako ćemo. Nabolje da i 1.8. hodamo ko budale s maskama.
https://net.hr/cafe/overkloking/germa-2/ https://net.hr/cafe/overkloking/covid-19/ https://net.hr/cafe/overkloking/safun/
srbija postavlja 5 g mrezu i imat ce ovih dana havariju koja nema veze s ovim virusom vidite sta im se desilo s vojskom zatvorite sve granice sa srbijom i molite boga da zbog blizine nas ne dohvati taj sindrom i ne lazite vise narod sa virusom ove je sve vezano sa 5g mrezom i zabrane i posljedice narod evrope je poceo da se budi zar ne vidite