Neustavni Dan RS-a
113

Brnabić u Banjoj Luci: Srbi ne trebaju biti trava preko koje se slonovi bore

R. D.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se na svečanoj akademiji u Banjoj Luci, prilikom neustavnog obilježavanja Dana RS-a

Brnabić je kazala kako je u eri nestabilnosti Republika Srpska sinonim za stabilnost te da tako svi treba to da vide i poštuju.

"Situacija širom svijeta i trgovinski ratovi, te posljedice odluka velikih sila osjete i mali narodi na Balkanu te volim da kažem kako ne treba da budemo trava preko koje će se slonovi boriti", izjavila je premijerka Srbije

Ona je je kazala kako je ponosna da Vlada Srbije vodi politiku podrške svom narodu te naporima ka općem dobru. Osvrnula se na trenutnu situaciju u Crnoj Gori te izrazila zabrinutost zbog posljednjih dešavanja.

"Politika Vlade Srbije i predsjednika Vučića je politika mira i budućnosti. Drago mi je da ulazimo u jednu novu eru jačanja, da izdvajamo sredstva kako u Srpskoj, tako u Crnoj Gori, Hrvatskoj, gdje god naš narod živi, a posebnu pažnju posvetiti ćemo obrazovanju", navela je.

Brnabić je kazala kako Vlada Srbije želi svoje uspjehe replicirati na Republiku Srpsku te je kazala kako je potpisan sporazum vezan za uspostavu digitalnih učionica i reformi u obrazovanju.

"Kad imamo viška novca, jer naša ekonomija jača, podijelit ćemo sa Srpskom. Kad naše firme jačaju, otvarat ćemo radna mjesta u Srpskoj", izjavila je Brnabić te navela primjer iz Drvara i investicija kompanije Jumko.