{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Zatajila nova kotlovnica u zgradi Odjeljenja neuropsihijatrije

S
16.1.2012. u 18:17
0
1
Brčko: Zatajila nova kotlovnica u zgradi Odjeljenja neuropsihijatrije
0
Brčko: Zatajila nova kotlovnica u zgradi Odjeljenja neuropsihijatrije
Brčko
Pacijenti i osoblje u zgradi Odjeljenja neuropsihijatrije brčanske bolnice griju se i dalje pomoću uljnih radijatora, jer mjerni uređaji na rezervoaru nove kotlovnice i pri istakanju iz transportne cisterne ne pokazuju isto stanje mazuta.
Prema riječima direktora Opšte bolnice u Brčkom Neđe Ilića, probni rad novoizgrađene kotlovnice zaustavljen je dok ne bude utvrđeno zašto mjerni instrumenti na kotlovnici pokazuju manju količinu mazuta u odnosu na uređaje na cisternama iz kojih se gorivo istače.

"Preduzeli smo smo sve potrebne mjere u rješavanju ovog problema od prijavljivanja slučaja policiji, zbog eventulanih zloupotreba, zatim Inspektoratu Vlade Brčko distrikta, a angažovali smo i sve stručnjake iz ove oblasti koji postoje u Brčkom", rekao je Ilić.

Novoizgrađena kotlovnica počela je da radi početkom ove godine, ali je njen rad ubrzo zaustavljen zbog nastalih problema.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovom slučaju skoro u potpunosti je isključena bilo kakva zloupotreba, nego su u pitanju nedostaci na mjernim uređajima novosagrađene kotlovnice koja je još u statusu probnog rada.

Direktor Ilić kaže da je dobio "uvjeravanja stručnjaka da bi problem mogao biti riješen za dva do tri dana", te da se u prostorijama Odjeljenja neuropsihijatrije za sada obezbjeđuje sasvim zadovoljavajuća temperatura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: