Dotrajale električne instalacije
0

Banja Luka: Pacijenti na Hirurgiji se smrzavaju

Piše: D. T.
Dotrajala zgrada Hirurgije u Banjoj Luci
Dotrajala zgrada Hirurgije u Banjoj Luci
Pacijenti i osoblje na Odjeljenju hirurgije u Univerzitatsko-kliničkom centra Banja Luka poslednjih dana muku muče sa hladnoćom, jer dotrajali objekat ne zadržava toplotu gradskog grijanja, a električne grijalice nije moguće upalit zbog loših instalacija i straha od požara.

Nakon što se prije nekoliko dana javio problem sa kanalizacijonim odvodom, sada je najveći problem grijanje, jer se zbog dotrajalosti stolarije toplota ne može zadržati u objektu.

Nadležni ne smiju upaliti električne grijalice, jer su na na Odjeljenju dotrajala elektro instalacije, pa prijeti opasnost od požara.

Pacijenti koji su smješteni na liječenju u objektu koji je star više od 40 godina i u kojem već godnama postoje problemi žale se da je temperature u sobama ispod nule.

Oni tvrde da se zajedno sa njim smrzava i medicinsko osoblje, te apeluju na resorno ministarvo da što hitnije preduzme odgovarajuće korake.

Bolesnici u ovoj zdravstvenoj ustanovi već danima leže obučeni u džempere i prekriveni s nekoliko deka.

Podsjetimo, na Hirurgiji je u ponedjeljak je došlo do zagušenja centralne kanalizacione cijevi zbog čega su 12 sati bili blokirani svi vertikalni kanalizacioni odvodi, a pacijenti nisu mogli koristiti toalet.