{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Usvojen program zapošljavanja pripravnika

S
11.1.2012. u 09:37
0
0
Brčko: Usvojen program zapošljavanja pripravnika
0
Brčko: Usvojen program zapošljavanja pripravnika
Brčko
Vlada distrikta Brčko donijela je Odluku o usvajanju Programa zapošljavanja pripravnika sa visokom stručnom spremom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, u organima uprave, institucijama i javnim preduzećima distrikta.
"Vlada je usvojila dopunu Odluke donesene krajem 2011. godine kojom je preciziran kompletan proces i način na koji će biti raspoređeno 73 pripravnika", kaže Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade distrikta.

Prema odluci Vlade, opšti kriterijumi za angažovanje pripravnika su da lice ima prebivalište u Brčko distriktu, da ima završenu visoku stručnu spremu, te da za vrijeme evidencije na birou, od dana sticanja visoke stručne spreme, nije učestvovao u programu pripravničkog i volonterskog rada, u bilo kojem stepenu stručne spreme, po programu Vlade i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

Niko Stoparić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade distrikta, kaže da je odlukom precizirano da se, kada je u pitanju period proveden na birou, računa vrijeme od sticanja visoke stručne spreme, te da ovom odlukom nije precizirana dinamika, ali su jasno definisane obaveze i stvorene sve pretpostavke za dalju i bržu realizaciju Programa zapošljavanja pripravnika.

"Zavod za zapošljavanje će na osnovu ove odluke i njenih kriterijuma, Pododjeljenju za ljudske resurse dostaviti spisak pripravnika, koji će provjeriti da li je neko odrađivao volonterski staž, nakon čega će preliminarnu listu dostaviti Vladi koja će je i usvojiti", ističe Stoparić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: