BiH
2

Brčko: Roditelji djeci ne dozvoljavaju da idu u školu zbog blatnjavog puta

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Roditelji dvadesetak učenika osnovaca u Rašljanima kod Brčkog već drugi dan ne dozvoljavaju djeci da idu u školu zbog blatnjavog puta između njihovih kuća i područne škole u tom mjestu.

Roditelji tvrde da su u više navrata od vlasti Brčko distrikta tražili da put bude nasut kako im djeca ne bi, po dolasku u školu, morala prati obuću u zagađenoj rječici, ali da se sve završavalo samo na obećanjima.

Oni su poručili da neće dozvoliti da im djeca dobiju žuticu zbog pranja obuće u prljavoj vodi, niti da im se druga djeca rugaju zbog toga, te da će istrajati u svojim zahtjevima.

Roditelji ističu da se u ovoj situaciji osjećaju kao građani drugog reda.

Stanje makadamske dionice puta u dužini nešto većoj od jednog kilometra pogoršano je nakon učestalog transporta ogrevnog drveta, koje nakupci voze prema Brčkom na prodaju.

Slobodan Ristić, koji trenutno mijenja šefa Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, rekao je novinarima da je nedopustivo da učenici ne idu na nastavu zbog lošeg puta.

"Već smo razgovarali sa ljudima u Javnom preduzeću Putevi Brčko u čijoj nadležnosti je ova putna komunikacija i mislim da ćemo veoma brzo iznaći rješenje za nastali problem", poručio je Ristić.