{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Poljoprivrednicima odobreni poticji za proizvodnju

F
18.4.2012. u 17:48
0
0
Brčko: Poljoprivrednicima odobreni poticji za proizvodnju
0
Brčko: Poljoprivrednicima odobreni poticji za proizvodnju
Vlada Brčko distrikta na današnjoj sjednici odobrila je isplatu za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji iz 2011. godine.
Ovom odlukom odobrava se iznos od 645.478,79 KM koji će se koristiti za pomenute namjene a na osnovu kriterijuma koji su propisani Pravilnikom o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2011. godinu.

Vlada je usvojila je listu od 94 pripravnika sa visokom stručnom spremom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje za obavljanje pripravničkog staža u organima uprave, institucijama i javnim preduzećima distrikta.

Donijela je Odluku o davanju saglasnosti na regionalne projekte koji bi se trebali finansirati iz sredstava Investicionog okvira za zapadni Balkan (WBIF).

Radi se o četiri regionalna projekta i to: "Uspostavljanje regionalnog programa za energetsku efikasnost u zapadnom Balkanu" , "Regionalna studija - Pristup konzorcijuma u razvoju Inicijative "The Gas of Power" i gasnog prstena u jugoistočnoj Evropi koju podržava Energetska zajednica", "Jačanje glavne hrvatske rute sjever-jug omogućavajući novi interkonekcijski razvoj" i "Uspostavljanje WB ELENA (Program pomoći Evropska lokalna energija) za zapadni Balkan".

Na današnjoj sjednici, također je između ostalog, usvojen i zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt deklaracije "Izgradnja bezbjedne budućnosti za sve" na zahtjev Ministarstva civilnih poslova BiH.

Potpisivanje pomenute deklaracije planirano je u Istanbulu u Turskoj u oktobru ove godine između ministara odgovornih za socijalnu koheziju Vijeća Evrope država članica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: