{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Poljoprivrednicima odobreni poticji za proizvodnju

F
18.4.2012. u 17:48
0
0
Brčko: Poljoprivrednicima odobreni poticji za proizvodnju
0
Brčko: Poljoprivrednicima odobreni poticji za proizvodnju
Vlada Brčko distrikta na današnjoj sjednici odobrila je isplatu za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji iz 2011. godine.
Ovom odlukom odobrava se iznos od 645.478,79 KM koji će se koristiti za pomenute namjene a na osnovu kriterijuma koji su propisani Pravilnikom o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2011. godinu.

Vlada je usvojila je listu od 94 pripravnika sa visokom stručnom spremom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje za obavljanje pripravničkog staža u organima uprave, institucijama i javnim preduzećima distrikta.

Donijela je Odluku o davanju saglasnosti na regionalne projekte koji bi se trebali finansirati iz sredstava Investicionog okvira za zapadni Balkan (WBIF).

Radi se o četiri regionalna projekta i to: "Uspostavljanje regionalnog programa za energetsku efikasnost u zapadnom Balkanu" , "Regionalna studija - Pristup konzorcijuma u razvoju Inicijative "The Gas of Power" i gasnog prstena u jugoistočnoj Evropi koju podržava Energetska zajednica", "Jačanje glavne hrvatske rute sjever-jug omogućavajući novi interkonekcijski razvoj" i "Uspostavljanje WB ELENA (Program pomoći Evropska lokalna energija) za zapadni Balkan".

Na današnjoj sjednici, također je između ostalog, usvojen i zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt deklaracije "Izgradnja bezbjedne budućnosti za sve" na zahtjev Ministarstva civilnih poslova BiH.

Potpisivanje pomenute deklaracije planirano je u Istanbulu u Turskoj u oktobru ove godine između ministara odgovornih za socijalnu koheziju Vijeća Evrope država članica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: