{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Optužnica zbog korištenja falsifikovane diplome

S
14.3.2014. u 18:41
0
9
Brčko: Optužnica zbog korištenja falsifikovane diplome
0
Brčko: Optužnica zbog korištenja falsifikovane diplome
Brčko
Tužilaštvo distrikta Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv još jednog radnika lokalne uprave, koja ga tereti da je u više navrata upotrijebio falsifikovanu diplomu o završenoj srednjoj školi.
Radnik Odjeljenja za javnu sigurnost Vlade distrikta čiji su inicijali A. A. (31) optužen je da je od 2007. do 2009. godine više puta upotrijebio falsifikovanu diplomu Srednje saobraćajne škole u Gračanici, saopšteno je iz Tužilaštva.

Na teret mu je stavljeno da je lažnu diplomu kao dokaz u upravnom postupku dostavio Odjeljenju za stručne i administrativne poslove.

"Osim toga, optuženog se tereti i da je Odjeljenju za javni registar dao na ovjeru kopiju krivotvorenog dokumenta, te na uvođenje lažnih podataka o školskoj spremi u radnu knjižicu", navodi se u saopštenju iz Tužilaštva.

Nadležni sud potvrdio je optužnicu.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović rekao je da je tokom istrage prikupljeno dovoljno dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju da je optuženi, pod opisanim okolnostima, počinio krivična djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Postojanje osnovane sumnje da je optuženi počinio navedena krivična djela utvrdio je i Osnovni sud distrikta potvrđujući optužnicu u fazi prethodnog saslušanja", rekao je Beganović.

Optuženi bi se, ako se dokaže krivica, mogao suočiti sa kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: