Zaštita životne sredine
0

Brčko: Obilježen dan bez automobila

SRNA
Brčko
Brčko
Međunarodni dan bez automobila u Brčkom je obilježen promovisanjem zaštite životne sredine i bezbjednog saobraćaja za najmlađe.

U okviru akcije, koju su organizovali Omladinski centar "Vermont" u saradnji s Odjeljenjem za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove i Odjeljenjem za obrazovanje Vlade distrikta Brčko, te Policijom, u tri osnovne škole u distriktu održana su predavanja o temi "Koristi kacigu", uz prikazivanje mini filmova o sigurnom saobraćaju i korištenju kacige.

"Ova aktivnost realizovana je uz podršku policije distrikta Brčko u osnovnoj školi Ulice, te 5 i 3. osnovnoj školi u gradu, gdje je održana i centralna manifestacija i podjela kaciga za učenike svih 15 osnovnih škola u Distriktu", istakla je Branka Đukić iz Omladinskog centra "Vermont".

Predstavnici "Vermonta" su učenicima 3. osnovne škole poklonili kompjuter i nekoliko lopti za različite sportove. Ispred ove škole upriličena je i Ulična akcija tokom koje je prolaznicima dijeljen promotivni materijal te jabuke kao simbol zdravog života.

"Kao i prethodnih godina, policija distrikta Brčko, u cilju promocije bezbjednosti u saobraćaju, pridružila se ovoj akciji", rekao je portparol policije Halid Emkić i dodao da je policija distrikta, između ostalog, dijelila letke s upozorenjima, savjetima i obavještenjima za vozače i učenike o pravilnom ponašanju u saobraćaju.

 Emkić je podsjetio da su u okviru ovih aktivnosti ranije, ispred osnovnih škola, postavljeni transparenti sa natpisom "Vozači oprez! Školarci na putu". 

Iz policije su apelovali na građane da svoj doprinos obilježavanju ovog ekološkog dana daju tako što će manje koristiti vozila.