U PDP-u zabrinuti
13

Brčkalo: Zaustaviti Dodikov politički avanturizam koji je štetan za RS

FENA
Miroslav Brčkalo
Miroslav Brčkalo
Partija demokratskog progresa (PDP) zabrinuta je ponovim nastojanjima Milorada Dodika da se raspakuje Dejtonski sporazum, te apeluje da zaustavi takvu svoju avanturističku politiku rekao je šef Kluba poslanika te stranke Miroslav Brčkalo.

"Dejtonski sporazum je jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima i umjesto da čuvamo taj sporazum Dodik se ponovo avanturistički ponaša i ponovo priča o trećem entitetu", tvrdi Brčkalo.

Time je, kaže, Dodik pokazao da njegova svojevremena podrška Prudskom sporazumu nije bila slučajnost, već, kako kaže, namjera.

"I kada je potpisan Prudski sporazum nije bilo garancija da će RS opstati u svojim okvirima. Potpredsjednica SNSD-a Nada Tešanović je svojevremeno podržala Deklaraciju HNS-a, ali SNSD nije podržao konstitutivnost Srba u hrvatskim kantonima i pitamo se da li SNSD-e brani hrvatski ili srpski interes u BiH", ustvrdio je Brčkalo.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je za zagrebačke medije rekao da bi treći, hrvatski entitet, koji bi imao ista prava kao sad Republika Srpska i Federacija BiH, jasno ojačao hrvatsku poziciju u BiH.