Prijetila da će se zapaliti
0

Brčanki isključili struju, pa ona isključila trafo-stanicu

SRNA
Brčko
Brčko
Hazireta Mustafić (48) iz Brčkog isključila je danas popodne iz pogona trafo-stanicu koja se nalazi u njenom dvorištu, nakon što su jutros njenoj porodici električari isključili struju zbog dugovanja.

Mustafićeva kaže da njena osmočlana porodica duguje za struju oko 1.700 KM, ali da nemaju odakle da izmire taj dug jer od prihoda imaju samo dječiji dodatak od 100 KM mjesečno.

"Muž je invalid, a ja sam teški srčani bolesnik i zaista nemamo odakle da platimo dug. Struju smo plaćali kako smo mogli i koliko smo mogli, ali očigledno da to nije dovoljno", rekla je Mustafićeva i zaprijetila da će benzinom zapaliti i sebe i trafo-stanicu.

Navodeći da godinama od brčanskih vlasti traži da joj uklone trafo-stanicu iz dvorišta, ali da niko ne reaguje, Mustafićeva je rekla da štetne posljedice zračenja ovog elektropostrojenja već osjećaju svi ukućani.

Radnici Elektrodistribucije bili su došli da uključe trafo, ali su odustali kada je Mustafićeva zaprijetila da će i sebe i trafo-stanicu politi benzinom i zapaliti.