Vozio neregistrovano auto
0

Brčak nije položio vozački ispit, a ima saobraćajne prekršaje u iznosu od šest hiljada KM

A. K.
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Brčak inicijala E. Š. rođen 1997. godine nije položio vozački ispit, ali to ga nije sprečavalo da upravlja automobilom i ostvari saobraćajne prekršaje od 6.587,20 KM. Na saobraćajnici ga je zatekla policija koja mu je oduzela neregistrovani automobil kojim je počinio dodatni prekršaj.

Policijski službenici u Brčkom zabilježili su specifičan događaj, kada su prije nekoliko dana prvivremeno oduzeli jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja.

"Motorno vozilo marke Ford oduzeto je od E. Š. rođen 1997. godine iz Brčkog, nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i da je važnost registracije za vozilo istekla, a u registru novčanih kazni utvrđeno je da ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni u iznosu od 6.587,20 konvertibilnih maraka", naveli su iz policije Brčko distrikta.

Automobil je privremeno oduzet zbog osnova sumnje da će E. Š. nastaviti s vršenjem prekršaja, a u skladu sa članom 20. Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, deponovano je u depozit Policije Brčko distrikta.