{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bratunac: Štete prouzrokovane obilnom kišom iznose 1,1 milion KM

16.6.2012. u 18:08
1
1
Bratunac: Štete prouzrokovane obilnom kišom iznose 1,1 milion KM
1
Bratunac: Štete prouzrokovane obilnom kišom iznose 1,1 milion KM
U opštini Bratunac procijenjeno je da šteta koju su obilne kišne padavine nanijele 25 maja iznosi 1,1 milion KM od čega 750.000 KM na poljoprivrednim usjevima, a 350.000 KM na stambenim, pomoćnim i infrastrukturnim objektima.
Komisija za procjenu šteta od poplava na području ove opštine danas je završila obilazak svih 340 lokacija na kojima je, prema podnesenim prijavama, pričinjena velika šteta.

Načelnik Štaba Civilne zaštite opštine Bratunac Neđo Nikolić podsjetio je da je ova opština do sada na šest adresa poslala zahtjeve za pomoć kako bi se bar socijalno-najugroženijim porodicama djelimično nadoknadila šteta koja je pričinjena prilikom izlivanja četiri rijeke koje protiču kroz teritoriju opštine.

On je izrazio nadu da će Razvojni program UN održati dato obećanje i pružiti pomoć, ali samo za obnovu infrastrukturnih objekata.

Zbog obilnih kišnih padavina u petak, 25. maja, izlile su se rijeke Križevica, Kravica, Glogova i Jadar i djelimično poplavile šest prigradskih naselja i pet mjesnih zajednica u opštini Bratunac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: