{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi smrtni slučaj zbog poplava: Doživio srčani udar evakuišući stoku

S
15.5.2014. u 14:44
6
5
Prvi smrtni slučaj zbog poplava: Doživio srčani udar evakuišući stoku
6
Prvi smrtni slučaj zbog poplava: Doživio srčani udar evakuišući stoku
Foto: SRNA
Jakov Kosanić, penzioner iz bratunačkog prigradskog naselja Pobrđe, preminuo je od srčanog udara i postao prva ljudska žrtva poplava u opštini Bratunac.
U ovdašnjem Domu zdravlja potvrđeno je novinarima da je Kosanić dovezen mrtav u ovu ustanovu i da nije uspjela reanimacija koju su pokušali.

Kosanić je doživio srčani udar, evakuišući stoku iz štale i obora da bi je spasio od gušenja.

Član Kriznog štaba za odbranu od poplava u opštini Bratunac Radenko Radović rekao je da je ovaj štab ocijenio da nema mogućnosti da se odbrane kuće i imovina od vodene najezde i da su prinuđeni da evakuišu stanovništvo i životinje sa ugroženih lokacija.

"Uprkos uvođenju vanrednog stanja, angažovanju svih raspoloživih ljudskih resursa i mehanizacije, nema mogućnosti da se odbranimo od poplava, jer su ogromne padavine izazvale neukrotive bujice. Potoci su se pretvorili u rijeke, a rječice Križevica, Glogovska, Kravička, Sašanska i Blječevska rijeka su podivljale i izlile se, a njihovi vodostaji još rastu i nose sve pred sobom, plaveći sve veći prostor i ugrožavajući ljude i imovinu", izjavio je Radović.

On je istakao da je, zbog porasta vodostaja ovih rječica, ugroženo skoro cijelo područje ove opštine, a da je najkritičnije u naselju Podgradac i uz korito Križevice.

Došlo je do izlivanja rijeka iz korita i pojave podzemnih voda, koje su ušle u kuće i druge objekte i preplavile dvorišta, njive i puteve.

Pojavio se i veći broj odrona i klizišta uz puteve, pa su neprohodni regionalni putevi Bratunac - Drinjača zbog klizišta u Polomu, Bratunac -Konjević Polje prema Vlasenici zbog klizišta i mulja koje su bujice i Kravička rijeka nanijele na put, a neprohodan je put prema Skelanima zbog klizišta kod Fakovića i odrona u selu Bujakovići u srebreničkoj opštini.

Saobraćaj se odvija preko graničnog mosta na Drini prema LJuboviji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: