BiH
26

Branković o nagađanjima: Ne vraćam se u politiku, neću direktorsku fotelju

Piše: E. G.
Nedžad Branković (Foto: Arhiv/EPA)
Nedžad Branković (Foto: Arhiv/EPA)
Nedžad Branković, bivši premijer Federacije BiH, čije ime se proteklih dana u pojedinim medijima, ali u političkim krugovima spominje u kontekstu povratka na političku scenu ili preuzimanja čelne pozicije u nekom od javnih preduzeća, za Klix.ba je izjavio da nema namjeru prihvatiti bilo šta od toga.

Brankovića spominju kao novog direktora Autocesta Federacije BiH, ali navodno je bio i jedna od opcija SDA za neku od pozicija u izvršnoj vlasti na nivou Vijeća ministara. On tvrdi da od toga neće biti ništa.

"Ako Bog da ništa od toga neću biti. Nemam se namjeru angažirati u politici. Kada sam dao ostavku na mjesto premijera FBiH, bile su priče da ću biti savjetnik u BH Telecomu, da ću biti direktor Fabrike duhana Sarajevo... I tada sam rekao da ništa od toga neće biti i da ja idem svojim putem. Tako je i sada, od toga nema ništa, ja imam svoj posao i svoje saradnike i to je to", kazao je Branković.

Na pitanje da li mu je SDA nudila neku od pozicija i da li je bilo razgovora o tome na njegovu ili inicijativu vrha stranke, Branković je kazao da "to sada nije bitno".

"Moj je stav da ne želim ništa od toga", dodao je.