Davanje instrukcija
16

Branko Petrić i Milan Tegeltija među učesnicima sastanka u Istočnom Sarajevu

D. Be.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Milan Tegeltija (Foto: D. Ć./Klix.ba)
U zgradi Administrativnog centra Vlade RS-a u 10 sati je počeo sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije s predstavnicima Srba koji imaju funkciju odlučivanja u institucijama BiH.
Kako smo već najavili, sastanak je sazvan sa ciljem davanja novih instrukcija izabranim funkcionerima iz RS-a u daljnjem radu na državnom nivou.

Među prvima koji su stigli na sastanak su predsjednici Centralne izborne komisije (CIK) Branko Petrić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milan Tegeltija.

Na sastanak su došli i Ombudsmen za ljudska prava BiH Ljubinko Mitrović, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH Predrag Kovačević...

Pozive su dobili, između ostalih, predsjednici i predstavnici parlamentarnih stranaka u entitetu RS, ministri sa državnog nivoa i drugi koji predstavljaju Srbe u institucijama BiH.

Mediji nisu zabilježili nikoga iz opozicionog PDP-a i SDS-a da je došao na sastanak.

Sastanak dolazi dan nakon što je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva BiH, a zatim sastanak Milorada Dodika s američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Jučerašnji Dodikov susret s Nelsonom bio je očito neugodan s obzirom na to da je taj razgovor i saopćenje Američke ambasade nakon sastanka Dodik shvatio kao prijetnju.