BiH
12

Braneći lopova napali banjalučke policajce

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Banjalučka policija podnijet će izvještaj protiv petoro Banjalučana koji su 7. novembra napali policijske službenike prilikom pokušaja hapšenja Damira Jakovljevića (1992.), za kojim je bila raspisana centralna potjernica Osnovnog suda Banja Luka zbog krivičnog djela krađa.

Izvještaj će biti podnesen protiv Mirjane i Mladena Brkovića, Biljane Danilović, Ljubice Sirar i Dušana Tejića.

Sve se dogodilo u banjalučkom ugostiteljskom objektu "Mocart“, oko 21.30 sati, kada je, tokom lišenja slobode, Jakovljević pružao aktivni otpor te pozvao spomenute osobe koje su se nalazile u objektu da spriječe policijske službenike da ga provedu u službeno vozilo.

Spomenutih pet osoba iz ugostiteljskog objekata, pokušali su da spriječe lišenje slobode, te su gurali policijske službenike, vukli ih za uniformu, upućivali im pogrdne riječi i oštetili službeno vozilo, a sve s namjerom da ih onemoguće da smjeste Jakovljevića u službeno vozilo, potvrđeno je Feni u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Nakon što su savladali aktivan otpor, policijski službenici su Jakovljevića sproveli u službene prostorije, a izvršenim alkotestiranjem utvrdili su da ima 0,40 promila alkohola u organizmu.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je on tokom augusta ove godine izvršio krivično djelo teška krađa u porodičnu kuću u Dubičkoj ulici, kao i krivično djelo krađa u septembru tekuće godine kada je iz ulice Knjaza Miloša otuđio motocikl "keeway“.

Nakon završene kriminalističke obrade predat je radnicima Sudske policije okružnog centra u Banjoj Luci.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo sprečavanja službene osobe u vršenju službene dužnosti, Mirjana (1991.) i Mladen Brković (1979.), vlasnici kafića "Mocart“, te Biljana Danilović (1997.) i Ljubica Sirar (1996.) svi iz Banje Luke, ispitani su u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će, kao i protiv Dušana Tejića po kompletiranju i dokumentovanju predmeta u redovnoj proceduri, biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Tejić se udaljilo s lica mjesta, a nakon što bude pronađen bit će ispitan u svojstvu osumnjičenog za spomenuto krivično djelo i protiv njega će biti dostavljen izvještaj.