{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brammertz: Uloga Suda ključna za rješavanje najsloženijih predmeta

S
8.5.2012. u 18:14
0
0
Brammertz: Uloga Suda ključna za rješavanje najsloženijih predmeta
0
Brammertz: Uloga Suda ključna za rješavanje najsloženijih predmeta
Serge Brammertz
Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz smatra da je uloga Suda BiH ključna u uspješnom procesuiranju najsloženijih i najosjetljivijih predmeta kako ratnog zločina tako i organizovanog kriminala.
Tokom današnje posjete Sudu BiH u Sarajevu, Serge Brammertz je naglasio da Tužilaštvo u Hagu veoma uspješno sarađuje sa ovom institucijom i izrazio punu podršku njenom daljem radu.

Predsjednik Suda BiH Meddžida Kreso upoznala je Brammertza o izazovima, problemima i pritiscima sa kojima se ova institucija susreće u svom radu.

Ona je naglasila važnost usvajanja budžeta koji će omogućiti da Sud radi u svom punom kapacitetu, te istakla važnost Ureda registrara kroz koji se još pruža međunarodna pomoć radu Suda i Tužilaštva BiH.

U saopštenju iz Suda BiH navodi se da je Kreso izrazila zadovoljstvo dosadašnjim procesom pregleda i ocjene složenosti preostalih neriješenih predmeta ratnih zločina koje Sud BiH vrši u saradnji s Tužilaštvom BiH s ciljem njihovog raspoređivanja na sve nivoe pravosuđa, a što predstavlja važan dio Strategije za procesuiranje ratnih zločina koju treba provesti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: