{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brammertz: Saradnja BiH i haškog Tužiteljstva na visokom nivou

A
15.10.2012. u 18:17
0
5
Brammertz: Saradnja BiH i haškog Tužiteljstva na visokom nivou
0
Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović, sastali su danas u Sarajevu sa glavnim tužiteljem UN-ovog Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije Sergeom Brammertzom.
Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, na sastanku je razgovarano o saradnji BiH sa Tužiteljstvom Haškog tribunala. Ocijenjeno je kako je ta suradnja na visokom nivou. Bilo je riječi i o potpisivanju Sporazuma o razmjeni dokaza u krivičnim djelima ratnih zločina između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Tužitelj Brammertz obavlja pripreme za izvještaj koji će sredinom novembra uputiti Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda (VSUN).

"Regionalna suradnja je glavna svrha moga posjeta. Sutra ću se sastati s kolegama iz bh. tužiteljstva i govorit ćemo o napretku kada su predmeti iz tzv. kategorije 2 u pitanju, (tj. o predmetima koje je Haaški tribulan prebacio bh. sudovima), gdje imamo ograničen proces“, kazao je Bramertz.

Redovni izvještaj Tužiteljstva ICTY-a, Vijeće sigurnosti UN-a razmatrat će početkom decembra.

Sastanku sa glavnim haškim tužiteljem, osim Izetbegovića i Radmanovića, prisustvovao je savjetnik člana Predsjedništva Željka Komšića, Davor Vuletić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: