Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kojim gradjanima? onim koji imaju koristi od konzumiranja duhana? svrha zakona je da zastiti populaciju od negativnih posljedica konzumiranja duhana, zasto se ugostitelji tu ista pitaju? da li ce oni placati troskove posljedica konzumiranja duhana? ili mozda duhanska industrija? jos jedan dokaz da je vlast korumpirana i nesposobna da radi u interesu gradjana
Ja sam nepusac pa meni svejedno vala. Ali ovi nasi su moroni totalni. Kazu pusenje kosta 510 miliona godisnje nas zdravstveni sistem. Pa od cega će se puniti ako se ne bude pusilo? I sad da Sjebiji daš 5 milijardi, oni bi to svakako kroz guyicu protjerali, i opet bi cekao 3 mjeseca na dijagnozu, ili sam placao lijekove i medicinska pomagala kao i do sad.
Pa svugdje u civilizovanom ili recimo razvijenom svijetu nema dileme vezane za zakone o kontroli pusenja, samo kod nas imaju nekakve dileme. Najgore je sto sami sebe uvjeravamo da smo specificni (zaostali) u odnosu na zapad. Pa ovo je civilizacijsko dostignuce i tacka.
Prorok je rekao:”Onaj koji dirne ruku žene, bez posredstva zakonite veze sa ženom, na Sudnji Dan žar će mu biti stavljen na dlan.” (Takmalah) (Ovo proklestvo se ne odnosi na starije žene) Stoga je rukovanje sa ženom, ne-islamski običaj. Prorok je rekao nekome koje virio u njegovu sobu.” Da sam znao da si virio, bio bi ti ugurao nešto u oko…” (Bukhari)
@Somalija4 …I kad pitaš ženu za nešto (neki predmet), pitaj iza zavjese.” (33:53) “Ostani mirno u svojo kući I ne izlaži svoju ljepotu I nakit kao u periodu prije islama.” (33:33) Odvajanje od muškarca znači da “izdržiš muškarca bez prilike da ga stvarno upoznaš ili da mu pokažeš kako da te shvati”.